9.10.06

Pickwick postcard

“Un casual espectador —afegeix el secretari, a les notes del qual devem la següent relació—, un casual espectador, tal vegada no hauria notat res d’extraordinari en la testa calba i les rodones ulleres expressament adreçades a la cara d’ell (del secretari), durant la lectura de les susdites resolucions. Però per a aquells que sabien que el cervell gegantí de Pickwick treballava sota aquell front, i que els ulls radiants de Pickwick espurnejaven darrere aquelles ulleres, l’espectacle era d’interès assenyalat. Allí seia l’home que havia anat remuntant fins a llur deu els abundosos estanyols de Hampstead, i havia agitat el món científic amb la seva Teoria dels Caps Grossos, ara tan calmós i tan impertorbat com les aigües profundes d’aquells en un dia de gelada, o un espècimen soliu d’aquests en el més íntim recó d’una gerra d’argila. I, ah!, com esdevingué l’espectacle de força major interès quan, aviant-se ell a plena vida i animació, en esclatar un crit simultani de “Pickwick!” entre els seus seguidors, aquell home il·lustre pujà a pleret a la cadira Windsor, on prèviament havia segut, i parlà al club que ell mateix havia fundat! Quin estudi per a un artista no comportava aquella escena trasbalsadora! L’eloqüent Pickwick, amb una mà graciosament amagada darrere els faldons del seu frac i l’altra onejant en l’aire per a ajut de la seva abrandada declamació, mostrava, en son enlairament, els seus pantalons colants i les seves polaines que, si haguessin arrecerat un home corrent, bé haurien passat desatesos, però que, quan Pickwick els “vestia” a ells —si podem emprar aquesta expressió— inspiraven involuntària cohibició i respecte.”
Charles Dickens, "Pickwick (Documents pòstums del Club d'aquest nom)" en traducció de Josep Carner, Edicions Proa, 1931.
"Objecte volant trobat a la Casa Museu Dickens, 48 Doughty Street, WC1N Londres". Io ens escriu en aquesta postal dickensiana amb data 26 d'agost de 2006.

3 Comments:

Anonymous huihu said...

IO fa un poc de trampa: a la casa de Dickens només hi arriba aquell qui, avorridot o avorridota, lletraferit o lletraferida, pretén trobar allò que hi trobarà perquè ho duu la Baedecker: unes ulleres de muntura acostumada, un escalfallits de l'època, unes postals FOR EXPORT. La postal és molt xula, però a Londres hi ha coses que aquesta galeria no espera. Ben a la voreta, per exemple, hi ha la cas on visqué la raríssima granota de gognom Swedenborg. Al seu davant, un parc. En aquell parc, uns quants bancs. Sota un d'ells, suïcides literaris escriuen, dècada rera dècada, els seu epitafi. Heus aquí una peça per al Museu.

10:08 p. m.  
Anonymous Anònim said...

sibelius 3.1.1 crack
visustin 2 crack
yesdvd keygen
short hike crack
avs video converter 3.5.3 keygen
archpr crack
lbe toolbox keygen
bit warez
bosch and esi and 2004 and keygen
power audio editor 4.2.6 crack
battle for middle earth crack
adobe photoshop 7 serial number crack
typing master 6.30 crack
desktopx 2.4 crack
crack for windows xp professional sp2
office 2k3 activation crack
dead to rights no cd crack
graphpad prism 4.02 crack
vmware linux crack
3d studio max 7 download crack

3:17 a. m.  
Anonymous Anònim said...

perfect keylogger crack
crack ams
grab a site 5 crack
thumbsplus 7.0 crack
iconedit2 crack
panda antivirus platinum 2005 keygen
quickbooks enterprise 5.0 crack
spyware doctor keygen crack
your mommas on crack rock
winternals administrators pak 5.0 crack
amara flash menu maker keygen
12planet crack
snagit keygen
realflow 3 crack
microsoft project 2000 crack
crack yahoo email passwords
sonic mydvd 6.1 warez
creature isle no cd crack
all my movies 3.2 warez
fullshot 8 crack
kult heretic kingdoms crack
taxwiz 2004 crack
file rename crack
asutype crack
remoteamp 2.0 crack
passmark burnintest crack
pocket dvd studio 3.5 crack
viviclip crack

5:38 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home